Darázsirtás indokai

Miért tartjuk fontosnak  a darázsirtást?  Rövid ismertetőnk olvasása után tisztában lesz a darázscsípés veszélyeivel, és nem érheti Önt és gyermekeit felkészületlenül egy kellemetlen rovartámadás!

Darázsirtás telefonszáma: 20 2374592

Tavasszal, amikor az időjárás felmelegszik, ébred a természet a növények virágba borulnak, aktivizálódik a rovarvilág is. Ezzel egyidőben tölti az ember a szabadidejét a természetben, illetve végzi munkáját a kiskertekben. A méhek és darazsak hasznos tevékenységbe kezdenek, a fák virágainak porzását végzik nagy szorgalommal.

Ebben az időszakban történik az új fészek kialakítása és a megfelelő fészekrakó hely kiválasztása. Ne engedjük meg, hogy házunkba beköltözzenek, megtelepedjenek ezek a rovarok. Ha megtörténik, egész évben ki leszünk téve a zaklatásnak, illetve a veszélynek, hogy csípésükkel váratlan meglepetéseket okoznak.

Gyermekkorúak a rovarcsípésre, illetve darázscsípésre fokozottabb reakcióval reagálnak, mint felnőtt embernél. Csípés alkalmával méreganyag jut a szervezetbe és a vér áramlásával eljut a test minden részébe. A csípés következménye lehet egészen enyhe lefolyású – mely csak viszketést, csalánkiütéshez hasonló tüneteket okoz. Ritkábban ugyan, de komolyabb következmények is felléphetnek pl. vizenyő, mely néha halálhoz is vezet. Veszélyes ponton való rovarcsípés a nyak és környéke. Gyakran tragédiába torkollik, ha a teraszon felejtett üdítőbe mászik a darázs és ezt a figyelmetlen gyermek vagy felnőtt a darázzsal együtt megissza. Kiválthat allergiás tüneteket is, mely fulladáshoz, eszméletvesztéshez vezethet. Ezért a kerttulajdonosoknak érdemes a háziorvosnál felíratni az ún. allergia elleni szereket. Amennyiben Ön allergiás vagy gyermekei erre hajlamosak, mindig legyen kéznél az orvos által felirt ellenszer. Nem szabad megfeledkezni a tavaszi kirándulások alkalmával ezekről a sokszor életmentő szerekről. Sokszor az immunrendszerünk túl érzékeny bizonyos rovarmérgekkel szemben, ezért okozhat a rovarcsípés súlyos allergiás tüneteket. Osztálykirándulások alkalmával ne felejtse el a szülő tájékoztatni a gyermeket kísérő pedagógust arról a tényről, hogy gyermeke allergiás. A rovarcsípés illetve a darázscsípés tíz percen belül könnyen felfedezhető és látható. Ekkor kell eldöntenünk, hogy csupán csak egy duzzanatról vagy esetleg súlyosabb esettel állunk szemben. Ilyenkor léphet fel torokszorító érzés, fulladás, arc, szem allergiás duzzanata. Amennyiben módunkban áll a csípést okozó rovart tegyük el későbbi vizsgálatok céljából. A csípés helyéről kiinduló vörös csík esetén a legrövidebb időn belül forduljunk orvoshoz.

A fentiek elolvasása után önök döntik el, hogy milyen módon szabadulnak meg a nem kívánatos darazsaktól. Amennyiben szükségük van tapasztalt darázsirtó szakembereink munkájára, úgy hívjanak minket telefonon, vagy éttesítsenek minket darazsirtas@darazsirtas.hu
 címen.

Munkatársaink legrövidebb időn belül visszahívják és megoldják az Önök darázsirtási problémáját.

 

Darázsirtás családi otthonok padlásain   Kerti darázsirtás

           Hogyan történik a darázsirtás        Darázsirtás rendelése